Ingrid

 

Kinder- en leerstijlcoach |Ik leer leren | Ik leer anders | Executieve Functies | Allround Huiswerkbegeleider| Locatiemanager | Eigenaar 

 

Ik ben Ingrid  (1966). Kinder- Opvoed- en leerstijlcoach, moeder van een dochter (1999) met dyscalculie en dyslexie en een zoon (2001) met epilepsie en PDD NOS.

Mede door hun, doe ik wat ik nu doe!

 

Oplossingsgericht kijken naar het kind. Dat gebruiken wat al in een kind van nature zit en dat uitvergroten/versterken.

Het kind de kans geven om zich te ontdekken, er zit zoveel in hun verscholen.

 

Afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het beelddenken, leerprocessen en blokkades. Diverse opleidingen en cursussen gevolgd. Waaronder "Ikleeranders", "Ikleerleren", Jamara rekenen, Practioner VAK Denkbeeld, Executieve Functies, Leer strategieën, Studievaardigheden, Contextueel en Systemisch werken, Oplossingsgericht werken, Kindercoach en nog veel meer.

 

Ik ben autodidact, ervaringsdeskundige en zet humor, creativiteit, passie en inspiratie in om een doel te verwezenlijken.

Als leerstijlcoach laat ik kinderen zien dat je ook in minder tijd goede cijfers kunt halen. Verder mag ik graag kinderen motiveren om het beste in hun zelf omhoog te halen. 

 

 

 


 

Erik

 

Vakdocent wiskunde

 

In het dagelijks leven ben ik docent en wiskunde, rekenen en ondernemen op het Deltion College in Zwolle. Hier verzorg ik lessen voor BBL en BOL niveau 4 opleidingen op de afdeling Bouw & Infra. Ik bereid leerlingen voor het rekenexamen op 3F niveau en voor het wiskunde op het HBO. Daarvoor ben ik 11 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs en heb daar les gegevens op verschillende niveaus.

 

Qua opleiding heb ik een afgeronde lerarenopleiding wiskunde (2e graads), een afgeronde bedrijfskunde opleiding (post-HBO) en een afgeronde HTS opleiding (chemische technologie) Voor de huiswerkbegeleiding zal ik ondersteuning verzorgen voor de lessen wiskunde en rekenen.

 

 


 

Wietske

 

 

Coach |Hooggevoelig & strongwilled specialist| Leren-leren trainer | Aardrijkskunde docent | Allround Huiswerkbegeleider

 

Ik ben Wietkse. Vrouw van een lieve man, moeder van een puber zoon, docent aardrijkskunde, (kinder)coach, Hooggevoelig & Strong-willed specialist en leren-leren trainer.

 

Als moeder van een HB zoon weet ik tegen wat voor problemen kinderen en ouders aan kunnen lopen als het gaat om school, leren en sociaal emotionele vaardigheden.

Helaas zijn er nog veel vooroordelen over en beperkingen voor kinderen die op een of andere manier buiten het gemiddelde vallen, maar door mijn creatieve kijk op alles om mij heen vinden we altijd een oplossing of richting die past.

Ik werk sinds 2001 met heel veel plezier in het voortgezet onderwijs. Hier mag ik leerlingen van alle niveaus enthousiasmeren voor het mooie vak aardrijkskunde.

 

In mijn eigen praktijk, IKsamensterk coaching & trainingen in Zwolle worden kinderen en hun ouders begeleid om te worden wat ze al zijn. Daar waar nodig overwinnen we obstakels en ontwikkelen we vaardigheden.

 

Omdat ik eerst naar het kind kijk en pas daarna naar de eventuele problemen, zal ik altijd aansluiten bij het kind en zo als begeleider de weg van het kind volgen. Slechts hier en daar bijsturend voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

 

Met enige regelmaat geef ik lezingen en workshop bij het Kennis Educatie Centrum in Nijverdal over ‘Hooggevoelige en Strong-willed kinderen’, ‘Kinderen en emoties’, ‘Mindset’ en ‘Leren-leren'.

 

 

 


 

Hilde

Begeleider leerproblemen | Leerkracht | Orthopedagoog | Hoogbegaafdheidsspecialist | Allround Huiswerkbegeleider | Dyslexiecoach 

 

Na jaren werkzaam te zijn geweest als orthopedagoog en leerkracht, zowel binnen het basisonderwijs als het middelbare onderwijs, ben ik me meer gaan richten op het begeleiden van individuele kinderen. Er is steeds minder tijd en aandacht voor het kind zelf, maar de wereld om hen heen vraagt wel steeds meer van ze.

 

 

Als orthopedagoog wordt mijn nieuwsgierigheid vooral gewekt als het leren anders loopt dan volgens het verwachte patroon. Samen met het kind wil ik op zoek gaan naar de oorzaak. ‘Waarom loopt hij/zij vast, is hij/zij niet gemotiveerd om te leren, of zit hij/zij niet lekker in zijn/haar vel?’ En om hier vervolgens samen aan te werken.

Vaak leidt dit tot een duidelijk beeld en plan, soms is het nodig verder onderzoek te doen.

Als orthopedagoog kijk ik niet alleen naar onderzoeksresultaten, maar vooral ook naar het kind en zijn of haar omgeving.

 

Als dyslexiecoach begeleid ik leerlingen hoe ze met dyslexie kunnen omgaan. Wat is dyslexie nu eigenlijk? Waarom gaat het leren soms lastiger als je dyslexie hebt? Wat doet het met je als kind? Hoe kan je hier mee omgaan. Welke aanpak gebruik je tijdens het schoolwerk.

 

 

Als moeder van hoogbegaafde kinderen ben ik me gaan specialiseren in het onderwerp ‘Hoogbegaafdheid’. Een complex onderwerp, waar nog te weinig aandacht voor is. Het opvoeden van kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong kan ingewikkeld zijn. Daar wil ik kinderen, ouders en scholen graag in begeleiden en adviseren.

 


 

Filis 

 

Leerkracht Frans

 

Ik ben opgegroeid in België, in het Franstalige gedeelte. Ik beheers deze taal dan ook niet alleen op schrift maar juist ook in de dagelijkse praktijk. In België was ik secretaresse maar deze functie heb ik in Nederland niet willen voortzetten.

Inmiddels woon ik sinds 2009 in Rijssen en heb mijn plekje hier helemaal gevonden. De Franse taal heb ik altijd al een mooie taal gevonden, dit deel ik graag met iedereen. Daarom heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Inmiddels geef ik al 4 jaar les op het ROC in Almelo aan volwassenen. Dit doe ik altijd met veel plezier.

 

Het leuke van Huiswerkbegeleiding Nijverdal is dat ik kinderen heb van dezelfde leeftijd. Ik weet dus goed hoe ik op een leuke manier kan helpen. De kinderen moeten het leuk vinden om hier te zijn! 

 

 


Leer meer over ons!

Locatie

 

  • Portlandweg 6 (hoek Nicolaas Beetsstraat, achterom)            
  • 7442 MN Nijverdal
  • Tel: 06 31 96 67 62

 

  • Huiswerkbegeleiding
  • Bijlessen
  • Workshops
  • Trainingen
  • Kennis Educatie Centrum
  • en meer....